Nürburgring failliet

Het gerucht gaat dat de beroemde Nürburgring in Duitsland failliet is.

De Nürburgring moet voor een deel of in zijn geheel worden verkocht. Dat meldt de Telegraaf. Deelstaat Rheinland-Pfalz, die het circuit bijna volledig in handen heeft, heeft eerder bij  de Europese Commissie in Brussel financiële steun van 13 miljoen euro gevraagd, om een faillissement te voorkomen. Met dit bedrag kon de deelstaat de rente van een lening van 330 miljoen euro bij de investeringsbank ISB voldoen.

De EU weigerde, waardoor het circuit nu op een faillissement  afstevent. Het Duitse circuit schijnt 126 miljoen euro waard te zijn. De deelstaat blijft, zelfs als alles wordt verkocht, met een schuld  van 287 miljoen zitten. Races zijn tot op heden nog niet afgezegd door de dreiging van het faillissement.
 

Foto: Nurburgring.de

Dit artikel is geplaatst in: Geen categorie, Nieuws