300 miljoen Honda-motoren

Echt waar: Honda heeft 300.000.000 motorfietsen geproduceerd!

Wij hebben even moeite om het voor ons te zien, maar Honda blijkt eerder dit jaar haar 300.000.000e motorfiets te hebben geproduceerd. Gisteren werd er een officiële plechtigheid gehouden waar deze mijlpaal werd gevierd.

Honda heeft er 66 jaar over gedaan om dit aantal te bereiken. Het begon in 1949 met de Dream Type-D (foto), terwijl de 300-miljoenste een Goldwing blijkt te zijn. 

De geschiedenis van Honda’s motorfietsproductie begon in 1949 met de lancering van de massaproductie in Japan. De productie buiten Japan ging in 1963 van start in België en sindsdien heeft Honda zijn lokale productie uitgebreid naar vele landen, verspreid over de wereld. Honda verspreidde deze productie omdat ze motoren bij de klant wilden bouwen.

 

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.