‘We hadden daar gemakkelijk kunnen winnen’

Door NMB-races profiteerde Boet van Dulmen op internationale stratencircuits.

Boet van Dulmen won in zijn langdurige GP-carrière eenmaal een 500 cc-race. Op zondag 29 juli 1979 was hij de sterkste coureur op Imatra, een stratencircuit. De coureur uit Ammerzoden voelde zich altijd sterk op dit soort banen, te danken aan zijn jarenlange ervaring die hij bij de NMB opdeed. Van Dulmen is ook enkelvoudig TT-deelnemer op het eiland Man. In 1981 deed hij mee, maar wist de finish niet te bereiken. De voornaamste reden om naar het eiland man af te reizen, was het hoge startgeld dat hij daar voor ontving. Boet had graag een goed resultaat willen neerzetten, maar dat was onmogelijk. ‘Ik kon me er eigenlijk niet op toeleggen, omdat we in diezelfde periode ook Tubbergen en Raalte op het programma hadden staan. En dat waren voor mijn sponsors veel belangrijkere races dan de TT op eiland Man. Zodoende was ik daar ook zonder monteur heen gegaan. Als we met volle overgave aan dat avontuur begonnen waren, dan hadden we daar gemakkelijk kunnen winnen.’
Een ander probleem voor Van Dulmen was het verkennen van het lange circuit. ‘We gingen met een oud busje rondrijden, maar die kon in zijn eerste versnelling niet de berg opkomen. Later heb ik een motorfiets van een of andere bakker kunnen lenen, met koffers en al er op. Ik had nog geen kilometer gereden of ik had al een verbaal te pakken. Moest ik ’s avonds langskomen op het bureau, want daar kreeg je nog lijfstraffen als je te hard reed. Omdat ik moest racen, ben ik dat gespaard gebleven en kon ik gaan.’      

Het verhaal van Jarno van Osch over Boet van Dulmen en zijn enige GP-zege staat in MOTOR Magazine editie 12, die donderdag 27 november op je mat ligt. Nog geen abonnement, klik dan hier!

Foto’s: Target Press en NMBA

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.