Sinterklaascadeau voor Valentino Rossi

Gul gebaar van Italiaans juwelenhuis voor de nummer 2 in de MotoGP.

Foto: Circuiti Gioielli

In wit goud en witte en gele diamanten staat gespeld: 10 Volte 46, tien keer 46. Een prijzige armband, zeker als je weet dat nummer 46 – ook bekend als Valentino Rossi – dit jaar niet eens voor de tiende keer wereldkampioen wist te worden. Zuur voor Rossi, maar misschien nog wel iets zuurder voor de fabrikant van deze armband: het peperdure cadeautje was al gemaakt. Oeps. De Italiaanse media was er bijna letterlijk van ondersteboven toen Rossi in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen bestraft werd voor onsportief gedrag. Hij moest daardoor tijdens de laatste wedstrijd achteraan op de grid starten waardoor Jorge Lorenzo in het voordeel was om de titel te pakken, wat hij ook deed. 

In plaats van te wachten tot Rossi daadwerkelijk zijn tiende wereldtitel pakt heeft de fabrikant besloten om het cadeau toch alvast te overhandigen. Middels een persbericht laat het bedrijf – Circuiti Gioielli – ons weten dat Rossi in hun ogen de held was van afgelopen seizoen en dat hij zonder het onsportieve spel van Marquez en Lorenzo gegarandeerd zijn tiende titel had kunnen pakken. “Voor diegenen die een eerlijke sport willen is Valentino Rossi de winnaar.” Ook schrijven ze: “Het maakt niet uit of dit sierraad van goud, zilver of zirkonia is; het gaat om het gebaar. Een symbolisch gebaar van een natie die murw is van het gedoe in de politiek. Als nu ook onze dromen qua sport worden kapot gemaakt moeten we zeggen: ‘Dit pikken we niet’.”

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.