Statistieken-Icon

Meten is weten, en deze Icon Airframe laat ons nog maar eens weten waarom we een helm dragen.

Foto: Icon

Iedere sectie van deze Icon Airframe helm toont een percentage van de kans die het bijbeorende gedeelte van de helm loopt om bij een crash beschadigd te raken. De kans dat je kin het asfalt raakt is volgens de statistieken 19,4 procent. Je kin loopt van je hele hoofd de meeste kans om blootgesteld te worden aan schade bij een ongeval.

Volgens een studie gedaan door de Verenigde Naties, naar motorfietshelmen: “lopen motorrijders 26 keer meer kans om de overlijden bij een verkeersongeval dan bestuurders van personenauto’s. Een geschikte helm dragen vergroot de kans om een dergelijk ongeval te overleven met 42 procent en helpt 69 procent van verwondingen te voorkomen.” Maar je moet je niet alleen bezig houden met het kopen van een integraal helm in plaats van een pothelm. Het belangrijkste is dat je een helm koopt van hoge kwaliteit om zo hersenletsel te voorkomen, wat nog veel gevaarlijker is dan een hoofdwond. Koppie erbij houden bij de aankoop, is je koppie heel houden bij de crash. Een helm als deze wijst jou, maar vooral anderen te wijzen

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.