Britse politie neemt ZZR1400 in gebruik

Die ontloop je dus niet meer zo eenvoudig.

Britse hardrijders opgepast: in het oosten van Yorkshire gebruikt de verkeerspolitie sinds kort een ongemarkeerde Kawasaki ZZR1400. Geen BMW RT1200 meer dus, want die blijkt tekort te schieten op de rappe wegen in de gemeente Humberside. Eerder werd daar al een Suzuki Hayabusa ingezet om hardrijders te bekeuren. Net als die Hayabusa, is de ZZR1400 voorzien van een camera om bewijs te kunnen vastleggen van asociaal rijgedrag en/of snelheidsovertredingen. Onder de buddy zit een klein scherm waarop de overtreder terug kan zien wat hij of zij heeft misdaan.

In heel Groot-Brittanië werkt de politie hard aan het terugdringen van het aantal dodelijke ongevallen met motorrijders. Operatie Achilles hebben ze het gedoopt. Daarbij richten ze zich voornamelijk op zogenaamde dodenwegen waar het aantal ongevallen bovengemiddeld hoog ligt. De ZZR1400 werd ooit de ‘snelste productiefiets voor op straat’ gedoopt waarmee die Britse snorren het in ieder geval qua intimidatie goed doen.

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.