Rijdend beeld van de politie-Tracer

De kleinste Tracer gaat de wijksurveillance in!

Vorige maand berichten we er al over, maar nu hebben we rijdend beeld! Al voor het eind van dit jaar kun je de motor uit bovenstaande foto op de weg spotten. De Tracer is klaargestoomd voor het echte politie-werk en is een verfrissende verschijning in het motorpark van de politie, waar BMW toch de standaard is.

Zoals we reeds melden, wordt de Tracer 700 ingezet in de wijksurveillance. Dat is best logisch, want de kleine Tracer staat bekend als uiterst handelbaar en vriendelijk. De aanbesteding volgt na een traject waarin de politie diverse motoren testte op allerlei zaken. Zaken van Arbo-technische aard, maar ook ergonomie en prijs speelden natuurlijk een rol. In het testtraject werden niet enkel de beste politie-rijders ingezet, maar ook juist beginnende motorrijders. 

Het in Leusden gevestigde ModiForce zal de Tracers aanpassen voor hun specifieke taak. Dat doen zij al jaren voor de FJR1300’s die worden gereden door de Koninklijke Marechaussee. Denk hierbij aan het monteren van de sirenes, bedieningsknoppen rondom het stuur, stopborden en communicatie-apparatuur.

Projectleider Mang Yuan van Yamaha: “Voor Yamaha betekent het winnen van de aanbesteding een belangrijke bevestiging van de kwaliteit van haar producten met de bijbehorende service. De nu al alom geprezen Yamaha Tracer 700, die nog maar net 1 jaar op de markt is, zal vanaf eind 2017 ook in de politie-uitvoering een vertrouwd straatbeeld gaan vormen.”

Binnen de contracttermijn van maximaal zeven jaar zullen er in totaal meer dan 500 Tracer 700’s worden geleverd.

 

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.