Belgen zijn slim

Steeds meer Belgen op de motor om files te ontwijken.

File, file, file. Je wordt het als automobilist toch helemaal beu? Het antwoord is ja. Althans, in België. De motorverkopen zitten daar flink in de lift en de FEBIAC linkt dit rechtsstreeks aan de fileproblematiek die in de stedelijke gebieden van België net zo erg is als in Nederland.

De FEBIAC is de Belgische variant van de Nederlandse RAI en zij zien in de stijgende motorverkopen een duidelijke trend terug; de meeste stijging zit ‘m in de provincies met sterke mobiliteitsproblemen. Vooral Antwerpen onderstreept de link tussen de problematiek en de motorverkoop. Daar bedraagt de stijging namelijk 14,5%. Brussel doet ook een duit in het zakje door 8,4% te stijgen. Leuk weetje; BMW blijft met 15% marktaandeel het meest populaire merk.

 

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.