Alle motorkleding moet nu CE-gecertificeerd worden

H-D motorkleding voldoet al langer aan de hoogste standaarden

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Per 21 april 2018 dient alle motorkleding die gemaakt is om bescherming te bieden (behalve helmen) getest te worden als Personal Protective Equipment (PPE) volgens de Europese Richtlijn (EU) 2016/425. Deze PPE kledingstukken worden gelabeld met een CE-teken, wat bewijst dat ze getest en goedgekeurd zijn. Dit CE-label is een EU kwaliteitsstempel. CE staat voor Conformité Européenne, wat vertaald uit het Frans ‘Europese conformiteit’ betekent.

Motorkleding heeft verschillende functies. Behalve dat het er goed uit moet zien, dient het de rijder warm, droog, comfortabel en/of zichtbaar te houden. Maar de meeste rijders kopen motorkleding die enige mate van bescherming biedt tegen glij- of impactletsel als het onverhoopt mis zou gaan.

Al sinds januari 2017 voldoet alle H-D MotorClothes motorkleding aan (of overstijgt het) de strengste CE-voorschriften qua slijtvastheid, scheurbestendigheid en impactbescherming. MotorClothes kleding is volledig CE-goedgekeurd, evenals de impactprotectoren die erin verwerkt zijn.

Nadat het product door een onafhankelijke, geaccrediteerde derde partij in een lab getest is, ontvangt het een CE-goedkeuringsstempel en een bijbehorend testcertificaat. Dit certificaat blijft 10 jaar bewaard en geldig. Het ‘biker’ logo – vanaf nu gebruikt door alle motorkledingproducenten in de EU om de CE-certificering te markeren – is direct herkenbaar op het in het kledingstuk genaaide label.

Al 115 jaar zijn Harley-Davidson motoren een uitingsvorm van persoonlijke vrijheid, en voor
Genuine MotorClothes geldt dat precies zo. Geconstrueerd voor duurzaamheid en stijl, vinden Genuine MotorClothes hun roots in de rijke Harley-Davidson historie. De collectie is groot en bestaat uit zowel CE-gecertificeerde beschermende motorkleding als niet-CE-gecertificeerde vrijetijdskleding. Al ruim 100 jaar loopt het merk voorop, zowel qua functionaliteit als qua stijl. Rijders die voor Harley-Davidson (motor)kleding kiezen zien er niet alleen op, maar ook naast de motor stijlvol en up-to-date uit.

En daar verandert niets aan. De nieuwe Europese richtlijn geldt voor beschermende motorkleding, maar de fundamenten van de MotorClothes collecties blijven onveranderd, met de focus op stijlvolle bescherming op de motor. 

Over Harley-Davidson Motor Company®
Sinds 1903 maakt de Harley-Davidson Motor Company dromen over persoonlijke vrijheid waar met cruisers, touring- en custom motorfietsen, rijervaringen en evenementen, en een complete lijn van Harley-Davidson onderdelen, accessoires, algemene merchandise, motorkleding en kleding. Ga voor meer info naar h-d.com.

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.