Er wordt zout gestrooid!

Hartje zomer, en we maken echt geen grapje…

Oververhit asfalt leidt op vele plekken in het land tot overlast. Vooral nieuwe asfaltlagen geven problemen. In de strijd daartegen hebben vele gemeenten reeds strooiwagens laten rijden. Vaak strooien zij zand of grit, maar in sommige gevallen wordt er ook zout gebruikt.

Zoals in de gemeente De Wolden: ‘Om het plakken tegen te gaan wordt pekelwater gesproeid. Het water geeft een verkoelende werking en de aanwezigheid van zout zorgt ervoor dat de bitumen in het wegdek dood slaat.’ De gemeente Bolsward verklaart het als volgt: ‘Als de temperatuur te hoog oploopt, bestaat de kans dat de steenlaag te diep in de teer wordt gedrukt. Dat kan zorgen voor gladheid. Met het zout wordt dat tegengegaan.’

Kortom; het is hartje zomer, maar her en der kan er werkelijk waar zout liggen. Of dat beter is dan zand of grit? Voor ons, motorrijders, is het eigenlijk allemaal waardeloos…

Foto: ANP

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.