Film: Doorzetter van het jaar

Woensdagmiddag, tijd voor een feelgood-filmpje…

Het afgelopen weekend waren we in de ban van de 8 Uur van Suzuka. En terecht. Michael won, en is hard op weg om een rijdende legende te worden in het land van de rijzende zon. Het deed er ons weer even aan herinneren hoe verschrikkelijk gaaf endurance-racing is. In de overtreffende trap van echte mannensporten staat motorracen al in de topregionen, maar de endurance-racers doen er nog een stapje bovenop.

Greg Leblanc liet eerder deze maand zien hoe de endurance-sport beleefd wordt. Eerst ging hij snoeihard van z’n Fireblade, om ‘m daarna snel weer op te pakken, te starten met een enorme rookwolk en zich terug te haasten naar de pitstraat. Daar lapten z’n monteurs ‘m weer op, nadat Leblanc ook nog in de pitstraat onderuit ging. Er kwam echter geen schwalbe aan te pas; het team reed door alsof er niets gebeurd was. Waarvoor hulde.  

 

Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.