‘20% van de verkeersborden overbodig’

Gevaarlijke overvloed aan borden in ons land.

Door de bomen het bos niet meer zien? Je kunt eerder spreken van door de borden de weg niet meer zien. Ten minste, volgens Veilig Verkeer Nederland, het Kenniscentrum voor Verkeer en Vervoer (CROW) en de HR Groep.

 
De drie partijen pleiten ervoor dat zo’n 600.000 verkeersborden overbodig informatie geven, afleiden en het verkeer daarmee belemmeren. Dat aantal is volgens de HR Groep – de partij die onder meer over de inventarisatie van de verkeersborden in ons land gaat – liefst twintig procent van alle borden in Nederland.
 
Volgens de drie partijen zijn weggebruikers drukker met het opletten wat er op al die borden staat dan ze bezig zijn met op medeweggebruikers en de verkeerssituatie an sich.
 
John Boender van het CROW roept tegenover De Telegraaf dan ook op dat de provincies, gemeenten en Rijkswaterstaat hun experts een rondje laat doen en eventuele borden die hun doel voorbij schieten te verwijderen.
 
Foto: ANP
Dit artikel is geplaatst in: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.